19 Nisan 2017 Çarşamba

Coursera ile Yeni Şeyler Keşfedebilirsiniz!


coursera ile ders dinlemek


coursera.org, hala bilmiyorsanız ve hala kullanmaya başlamadıysanız bu yazımdan sonra kullanmaya başlayacağınız bir web sitesi.

Ülkemizde de yavaş yavaş uygulanmaya çalışılan, dünyada pek çok okul tarafından uygulanan "açık ders" sistemini en iyi şekilde hayata geçirmiş sayfalardan biri Coursera. Dünyadaki çeşitli üniversitelerden, kaliteli hocalardan, çok farklı dersler alabileceğiniz bir platform. Ücretli ve ücretsiz ders alternatifleri var sitede. Ücretli dersler için ise sık sık indirim uygulanıyor, örneğin 10 dolara çok istediğiniz bir dersi alabiliyorsunuz bu indirimlerle.

Öncelikle sisteme üye oluyorsunuz. Üyelikten sonra açık olan ya da açılabilecek derslerden istediğiniz kadarına kayıt yaptırabilirsiniz. Peki coursera'yı ne için kullanırız:

  • İlgilendiğiniz bir konu var, burada da kendinize uygun bir ders buldunuz. Eğer dersin tüm gerekliliklerini -ödev, sınav vb.- yerine getirirseniz bir katılım sertifikası alabilirsiniz. Bu sertifika için ek ödeme yapmazsınız.
  • Dersleri tamamladıktan ve sınavları başarıyla verdikten sonra, özgeçmişinize de ekleyebileceğiniz bir bir sertifika (Verified Certificate) sahibi olabilirsiniz. Ancak bu sertifika için ders ücretine ek olarak bir de sertifika bedeli ödemelisiniz
  • Yalnızca ilginiz olan konuda bilgi edinmek, kulak dolgunluğuna sahip olmak için dersleri dinleyebilirsiniz, sınavları ya da ödevleri tamamlamanız için herhangi bir zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak bu durumda da herhangi bir sertifika almaya hak kazanamıyorsunuz.

Platform üzerinde  kendi dilinizde dersleri seçebiliyorsunuz, ancak Türkçe ders sayısı gerçekten bir hayli az. İlgilendiğiniz konuda ders almak için İngilizceniz olması şart denebilir. Ders takip edebilecek kadar diliniz varsa, bilgisayardan ticarete, hukuktan sosyolojiye, dil öğretiminden eğitim bilimlerine kadar bir çok farklı dalda onlarca ders seçeneği çıkacak önünüze. 

Biliyorum ki ilk hesap açtığınızda bir çok derse kaydolmak isteyeceksiniz, ama hepsini takip edemeyeceğiniz kesin gibi. Gerçekten beğendiğiniz bir iki dersi takip etmeniz yeterli, çünkü ders anlatımlarını izlemek ödevleri yapmak için gerçekten belirli bir vakit ayırmanızı gerekiyor. Ayırmanız gereken vakitler her dersin kendi sayfasında yazıyor. Bu programınızı belirlemenizde size yardımcı olabilir. 

Ücretsiz online ders alabileceğiniz, açık ders platformu Coursera, okumak isteyip de çeşitli sebeplerle okuyamadığınız bölümden ya da sadece hobilerinizle ilgili dersler alabileceğiniz bir web sitesi kısaca. Keşfetmeye başlayınca aklınıza gelmeyen konularda bile dersler bulabilir, mutlu olabilirsiniz :)

Bu web sitesine benzer bir de Udemy var, kendisinin uygulaması Coursera'dan daha kullanışlı, üstelik kurucuları da Türk, yani bizim buralı. Udemy ile ilgili detaylı bilgi için bu yazımı okuyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder