20 Nisan 2017 Perşembe

Google Play Kitaplara Nasıl Kitap Eklenir?

google play kitaplara nasıl kitap eklenir



Bu blogu oluştururken amaçlarımdan biri faydalı olmaktı. Hal böyleyken en çok önemsediğim konulardan biri olan okumak konusunda  çok faydalı bulduğum bir uygulamayı paylaşmadan edemezdim.

Akıllı telefonlarımız sayesinde artık gittiğimiz her yerde elimizin altında bir kitap taşıyabiliyoruz. Online kitap okuyucular arasında, hem en kolay ulaşılabilen uygulamalardan olması hem de kullanım kolaylığı nedeniyle ben Google Play'in kendi kitap uygulamasını kullanıyorum. Google Play Kitapların hoş görünümü ve kolay kullanımı sayesinde ayrıca bir e-kitap okuyucuya ihtiyaç duymadan da telefonumuz ile kitap okuyabiliriz.

E-kitap okumayı denemiş ve okumak için uygulama araştırmış olanlarınız Google Play Kitaplar'da zaten haberdardır. Ancak bu uygulamaya kitap yükleme kısmı biraz sıkıntılı. Hemen hemen tüm android telefonlarda hali hazırda bulunan bu uygulama ile kitaplarımızı okumak için çok basit bir yöntemden bahsedeceğiz.

Google Play Kitaplar'a kitap eklemek için, bu kitapları Google hesabınıza upload etmiş olmanız gerekir, yani yükleme işlemi gerçekleştirmeden uygulama üzerinden okuma yapamazsınız. Bunun en basit yolu ise internet bağlantınız açıkken, okumak istediğiniz e-kitabı telefonunuzda herhangi bir klasöre indirmek, ardından e-kitabın üzerine tıklayıp Google Play Kitaplar ile birlikte aç seçeneğini seçmek. Bu aşamadan sonra uygulama kitabı otomatik olarak sizin için internet ortamına yüklüyor. Kitabın boyutuna göre bir süre beklemeniz gerekebilir. Yüklenme işlemi tamamlandıktan sonra uygulamayı açıp "Kitaplığım" sekmesine tıklamanız yeterli. Bu şekilde tüm kitaplarınızı uygulamaya ekleyebilirsiniz.

Basılı kitabı her zaman e-kitaba tercih edenlerdenim ama bu şekilde olur olmadık yerlerde açıp okuyarak çok sayıda kitap bitirdim. Değerli zamanımızı boşa harcamamak adına en azından uygulamanın içinde bir iki kitap bulundurun derim :)

0 yorum:

Yorum Gönder