4 Nisan 2017 Salı

İşkur'a Kayıt Olmak ve İşkur Kaydı Almak

iskura kayıt olmak


İş arama evresinde bir çok iş ilanı sitesini kullanıyoruz. Ancak bir çok firmanın ilanlarını İşkur üzerinden yayınlıyor ve adaylarla bu kurum üzerinden irtibata geçiyor. Bu yüzden İşkur ile ilgili iki temel bilgiyi paylaşmanın faydalı olabileceğini düşündüm.

1. İşkur üzerinden iş arama: Bu kurumdan iş bulma konusunda danışmanlık almak ya da web sitesinde yayınlanan ilanlara başvuruda bulunmak için öncelikle İşkur kaydınızın olması gerekiyor. Kayıt olmak için ise şu linki takip edip profilinizi oluşturmanız yeterli, kayıt işlemini bu şekilde kendiniz gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayırca şubelere giderek de kayıt işleminizi yapabiliyorsunuz. Kayıt olmanızın ardından yaklaşık bir gün içerisinde size bir danışman atanmış olacak ve kayıt sırasında belirttiğiniz cep numarasına "size bundan sonra bu numaranızdan ulaşılacaktır" şeklinde bir mesaj gelecek. Bundan sonra web sitesinde yayınlanan ilanlara başvuru yapabilir ya da İşkur yetkililerinden bire bir danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

iskur ile is arama

2. İşkur kayıt belgesi almak: Bir işe yeni başlayacağınız zaman firma sizden İşkur kaydı isteyebilir. Bu belge için yine 1. maddede olduğu gibi internet üzerinden ya da şubelere giderek kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt olma işlemini ne şekilde yapmış olursanız olun,  İşkur kaydı olarak geçen belgeyi almak için bir İşkur şubesine gitmelisiniz.


Fotoğraflar:https://www.pexels.com/

0 yorum:

Yorum Gönder