10 Nisan 2017 Pazartesi

Evde Yürüyüş Yapılır Mı?


Hayır hayır, yürüyüş bandından bahsetmiyorum tabii ki.

Egzersiz yapmaya vakit bulamayanlara, yürümek için dışarı çıkma şansı olmayanlara ya da sadece üşengeçlere uygun bir tavsiyem var:

Leslie ile 1 Mil: Leslie, bizi evde yürütmeye talip bir spor hocası. Leslie ile olduğumuz yerde yürüyoruz, bir kaç metrekarelik bir alan yetiyor. İşin en güzel tarafı çeşitli uzunluklarda videoları mevcut. İster 15 dk, ister 45 dk, isterseniz daha fazla tempolu yürüyüş yapabiliyorsunuz. Bence 45 dk'lık Leslie ile 3 mil videosu çok başarılı, vücudunuzdaki bir çok kasın çalıştığını hissediyorsunuz, gerçekten ter atıyorsunuz ve hiç sıkılmıyorsunuz. Hareketsiz bir birey için form tutmak adına güzel bir video. Bu kadar vakit ayıramayanlar için 15 dakikalık mini bir alternatifimiz var ki hayat kurtarıcı. Düşünsenize hiç hareket etmeyen bir insan olarak minicik bir zaman ayırarak her gün düzenli egzersiz yapıyorsunuz, daha ne olsun! Üstelik bu sürelere ısınma-soğuma süreleri de dahil.

Videolar İngilizce, ama ayak uydurabilmeniz için hiç İngilizce bilmenize gerek yok, takip etmeniz yeterli.

Başlangıç olarak 1 mille başlanıp, bir kaç gün vücudunuzu hazırlayıp, sonra daha uzun süreler için de egzersize devam edebilirsiniz. Bu arada 1 mil=1,609 km, yani az bir mesafe de değil aslına bakarsanız. Leslie ile yürüyen var mı başka aramızda, sizlerin yorumları neler?

Ben iyi bir başlangıç olduğunu düşündüğüm bu videoyu da buraya bırakayım. Siz de bahaneleri bir kenara bırakıp hemen yürümeye başlayın, sadece 15 dakikacık :)






0 yorum:

Yorum Gönder